KATEGORIER
Barn/Ungdom
Biografier
Deckare
Djur/Natur
Filosofi/Religion
Handböcker
Historia
Hobby
Humaniora
Humor
Hälsa
Inredning/Design
Konst
Kulturhistoria
Litteraturvetenskap
Ljudböcker
Lyrik
Mat/Dryck
Memoarer
Naturvetenskap
Psykologi/Pedagogik
Referensverk
Resor
Samhälle
Serier
Skönlitteratur
Språk
Språkkurser
Trädgård
Vid köp av något annat ur tidn
Vid kör av huvudbok
Övrigt
FILM & MUSIK
DVD-film
Musik
Art nr 87981
Rikt ill i färg. Stort format.
Inbunden,
254 sidor,
Nicotext
Medlemspris 369 kr

Okända målningar och personliga porträtt

Den österrikiske arkitekten, konstnären och formgivaren Josef Frank (1885-1967) är en av förra seklets stilikoner och lika aktuell nu som då. 2016 hade Millesgården en utställning om honom och som en pendang till denna gjordes boken Josef Frank: de okända akvarellerna. Ett vackert och unikt praktverk som skildrar Franks liv i text och bild. Hans färgstarka och lekfulla mönster, vackra lampor, generösa möbler och stilfulla föremål, som till exempel ljusstakar, har blivit klassiska och eftertraktade både i Sverige och utomlands.

Att Josef Frank dessutom var en skicklig akvarellmålare är mindre känt. Först efter hans död upptäcktes omfattningen av hans måleri, hundratals akvareller målade hemma på Rindögatan i Stockholm och på resor runt om i världen. I denna generösa bok får vi följa Josef Franks liv genom tidigare opublicerade akvareller, brev, fotografier och föremål. Ulrika von Schwerin Sievert målar en personlig och heltäckande bild av den mångbegåvade formgivaren.

OBS! Boken utkom 2016 som en pendang till en utställning på Millesgården och har text både på svenska och engelska. Boken vann Svenska Designpriset för Bästa bok år 2016.

Antal recensioner: 0
Snittbetyg: 0