KATEGORIER
Barn/Ungdom
Biografier
Deckare
Djur/Natur
Filosofi/Religion
Handböcker
Historia
Hobby
Humaniora
Humor
Hälsa
Inredning/Design
Konst
Kulturhistoria
Litteraturvetenskap
Ljudböcker
Lyrik
Mat/Dryck
Memoarer
Naturvetenskap
Psykologi/Pedagogik
Referensverk
Resor
Samhälle
Serier
Skönlitteratur
Språk
Språkkurser
Trädgård
Vid köp av något annat ur tidn
Vid kör av huvudbok
Övrigt
FILM & MUSIK
DVD-film
Musik
Art nr 59014
Rikt ill i färg.
Inbunden,
208 sidor,
MasOlle förlag
Medlemspris 349 kr

En modern levnadskonstnär

Livmedikus Axel Munthe (1857-1949) var en välkänd man under sin levnad och om man studerar honom idag slås man av hur modern hans syn på livet var. I den här fantastiskt vackra boken läser vi om hans liv och verk och tar del av hans kloka ord om levnadskonst.

Han var  en man med stort verksamhetsområde; han skapade Villa San Michele på Capri, skrev Boken om San Michele, som blev en enorm internationell boksuccé, och han var de förmögnas mirakeldoktor som med öppna ögon riskerade livet för att hjälpa sjuka och fattiga. Dessutom var han drottning Victorias livmedikus och stora kärlek, deras relation höll hemlig under närstan fyra decennier.

Axel Munthe var helt enkelt en celebritet för hundra år sedan, och än i dag finns det mycket inspiration att hämta ur hans liv och värderingar. Här läser vi om hans äventyr och prövningar, hans drivkraft och uthållighet och medkänsla slås man av att detta var en man med en oväntad modern syn på konsten att leva.

Boken har bilder ur drottning Victorias privata samling och här bjuds också på några av Axel Munthes favoritrecept som en nygräddad Sfogliatelle, torta Caprese, ravioli Caprese och äppelkaka med mandelmassa.

Antal recensioner: 0
Snittbetyg: 0