KATEGORIER
Barn/Ungdom
Biografier
Deckare
Djur/Natur
Filosofi/Religion
Handböcker
Historia
Hobby
Humaniora
Humor
Hälsa
Inredning/Design
Konst
Kulturhistoria
Litteraturvetenskap
Ljudböcker
Lyrik
Mat/Dryck
Memoarer
Naturvetenskap
Psykologi/Pedagogik
Referensverk
Resor
Samhälle
Serier
Skönlitteratur
Språk
Språkkurser
Trädgård
Vid köp av något annat ur tidn
Vid kör av huvudbok
Övrigt
FILM & MUSIK
DVD-film
Musik
Art nr 58396
Inbunden,
96 sid. sidor,
Bonnier Carlsen
Medlemspris 229 kr

Odödliga tanter fyller 100 år

I år är det 100 år sedan Elsa Beskows första bok om Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin kom ut. Till jubileet ges denna fina samlingsvolym med tre (av fem) av de älskade "tantsagorna" ut. En riktig högtidsstund för alla som tycker om Beskows sagovärld.

De tre tanterna, Farbror Blå, Petter och Lotta, pudeln Prick och katten Esmeralda är klassiska figurer i vår sagoskatt. Inspirationen hämtade Elsa Beskow ur sitt eget liv; när hon var i tonåren dog hennes pappa och familjen fick flytta till släktingar i Stockholm. Elsa Beskows ogifta mostrar och morbror bodde tillsammans i Trosa och fick stå som förebilder för sagornas tanter. Tanterna är sinsemellan olika karaktärer vars egenskaper tydligt märks i äventyren och kanske är det just den skickliga persongestaltningen som gör sagorna så populära år efter år.

I DEN HÄR fina jubileumsvolymen finns tre (av fem) bilderböcker samlade. I Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin får vi veta hur det kom sig att Petter och Lotta flyttade in hos tanterna, i Petter och Lotta på äventyr hamnar barnen alldeles vilse och i Tant Bruns födelsedag vankas det kalas med förhinder.

Antal recensioner: 0
Snittbetyg: 0