KATEGORIER
Barn/Ungdom
Biografier
Deckare
Djur/Natur
Filosofi/Religion
Handböcker
Historia
Hobby
Humaniora
Humor
Hälsa
Inredning/Design
Konst
Kulturhistoria
Litteraturvetenskap
Ljudböcker
Lyrik
Mat/Dryck
Memoarer
Naturvetenskap
Psykologi/Pedagogik
Referensverk
Resor
Samhälle
Serier
Skönlitteratur
Språkkurser
Trädgård
Vid köp av något annat ur tidn
Vid kör av huvudbok
Övrigt
FILM & MUSIK
DVD-film
Musik
Art nr 41681
Rikt ill i färg
Inbunden,
224 sidor,
Norstedts
Medlemspris 299 kr

SLUTSÅLD

Den unika svenska gammelskogens liv

Det är skillnad på skog och skog. I en gammelskog är det inte städat och träden står inte i raka rader. Tvärtom är det stökigt och myllrar av liv, i ett naturligt kretslopp där alla organismer fyller sin viktiga funktion. Följ med till den urgamla svenska naturskogen och möt dess invånare och växter i denna unika och fantastiskt vackra bok.

Allt fler skogsägare uppmanas avverka de sista naturskogar vi har kvar. Det pågår en kamp mellan skogsbolagen och organisationer som värnar om mångfald och utrotningshotade arter.

Men vet vi vad striden står om? Vad är skillnaden mellan skog och de allt vanligare virkesplantagerna? Vad är en naturskog och hur ser invånarna ut där? Vad gör de för nytta?

I Än lever skogen vandrar vi ut i de skogar som är hotade till sin existens, och får kunskap om vad som håller på att gå förlorat.

Här skildras i text och med fantastiska foton den sköra tråd på vilken livet i gammelskogen balanserar och vi får möta eldsjälar som brinner för naturskogens bevarande.

Vi besöker naturskogar i hela Sverige, som är svåra att nå, och i John Hallméns unika makrobilder möter vi dessutom kryp och växter vi inte visste fanns.

Vi ser 600 år gamla tallar som överlevt otaliga stora skogsbränder men som fortfarande ger liv åt tusentals djur, växter och organismer.

Vi får veta vad som händer efter döden för dessa träd, för livets cirkel tar inte slut bara för att stammen ligger på marken.

Antal recensioner: 0
Snittbetyg: 0