KATEGORIER
Barn/Ungdom
Biografier
Deckare
Djur/Natur
Filosofi/Religion
Handböcker
Historia
Hobby
Humaniora
Humor
Hälsa
Inredning/Design
Konst
Kulturhistoria
Ljudböcker
Lyrik
Mat/Dryck
Memoarer
Naturvetenskap
Psykologi/Pedagogik
Referensverk
Resor
Samhälle
Serier
Skönlitteratur
Språkkurser
Trädgård
Vid köp av något annat ur tidn
Vid kör av huvudbok
Övrigt
FILM & MUSIK
DVD-film
Musik
Art nr 11460
Ill i sv/v
Inbunden,
380 sidor,
Albert Bonniers Förlag
Medlemspris 189 kr

SLUTSÅLD

Originell succé

Rykten om en Dödslista hade Eric Björn hört sedan förskolan. I vuxen ålder hade han svårt att tro att det faktiskt existerade en lista. Chaufförerna arbetade efter principer som bara de kände till, och det var förstås därför spekulationerna föddes. Chaufförerna i sina röda pickuper hämtade gamla mjukdjur, de nötta och de trötta , som det hette. Vart de gamla djuren fördes visste ingen, men de försvann och sågs aldrig mer.

I Amberville lever innevånarna i skräck för att de ska hamna på Dödlistan. Nicolas Duva är livrädd. Han är kung i Ambervilles undre värld och övertygad om att han står på listan. Hans dagar är räknade om inte hans namn stryks. Duva söker upp sin gamle bekant Eric Björn som under hot får uppdraget att åtgärda problemet. Klarar han inte av det kommer det att sluta illa för hans käraste, den ljuva Emma Kanin.

I Amberville är innevånarna mjukdjur; kaniner, björnar, fåglar, ormar och gaseller. Men det är mjukdjur med mänskliga drag; de röker och super, älskar och hatar, räds och hotar, skrattar och gråter.

Svenska Amberville gjorde en sensationell succé på bokmässan i Frankfurt i höstas när den såldes till utländska förlag över hela världen för rekordhöga belopp. Boken är skriven Tim Davys som är pseudonym för en svensk författare vars identitet ännu inte är röjd.

 

Antal recensioner: 0
Snittbetyg: 0