KATEGORIER
Astronomi
Barn/Ungdom
Biografier
Deckare
Djur/Natur
Filosofi/Religion
Handböcker
Historia
Hobby
Humaniora
Humor
Hälsa
Inredning/Design
Konst
Kulturhistoria
Litteraturhistoria
Litteraturvetenskap
Ljudböcker
Lyrik
Mat/Dryck
Memoarer
Naturvetenskap
Populärvetenskap
Psykologi/Pedagogik
Referensverk
Religon
Resor
Samhälle
Serier
Skönlitteratur
Språk
Språkkurser
Trädgård
Vid köp av något annat ur tidn
Vid kör av huvudbok
Övrigt
FILM & MUSIK
DVD-film
Musik
Art nr 104885
Ill.
Inbunden,
150 sidor,
Polaris
Medlemspris 249 kr

Kryddan som fascinerat under årtusenden 

Saffran är världens dyraste krydda och har varit eftertraktad under årtusenden, som smaksättare, afrodisiakum, färgämne och bot mot allt från magbesvär till pest.

Få kryddor är så förknippade med mystik som saffran. I Sverige har vi länge nöjt oss med att frossa i saffran i juletid, men nu ökar intresset. Idag går det dessutom att odla den vackra lila krokusblomman Crocus sativus på våra breddgrader.

Här gör trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson en resa i tid och rum för att fånga det röda guldets innersta väsen. Från den slumpmässiga starten i Grekland och vidare ut i världen till pionjärodlare i Sverige, Italien och England. Allt kryddat med myter, magiska egenskaper, botanik och recept för både mat och bak.

Antal recensioner: 0
Snittbetyg: 0