KATEGORIER
Barn/Ungdom
Biografier
Deckare
Djur/Natur
Filosofi/Religion
Handböcker
Historia
Hobby
Humaniora
Humor
Hälsa
Inredning/Design
Konst
Kulturhistoria
Litteraturvetenskap
Ljudböcker
Lyrik
Mat/Dryck
Memoarer
Naturvetenskap
Psykologi/Pedagogik
Referensverk
Resor
Samhälle
Serier
Skönlitteratur
Språk
Språkkurser
Trädgård
Vid köp av något annat ur tidn
Vid kör av huvudbok
Övrigt
FILM & MUSIK
DVD-film
Musik
Art nr 101808
Inbunden,
224 sidor,
Appell
Medlemspris 299 kr

SLUTSÅLD

Livius klassiker i nyöversättning
 
Konflikten mellan Rom och Kartago har fascinerat historieintresserade i mer än två tusen år. Striden om herraväldet över Medelhavet, där segraren vann ett världsimperium och förloraren utplånades fullständigt, är dramatisk och fascinerande.

Under åren 264 till 146 f.Kr. utkämpade Rom och Kartago tre stora krig. Det första puniska kriget klassas som det längsta sammanhängande kriget under antikens historia. Det andra var än blodigare än det första och det tredje var kortare och utspelades i sin helhet på den nordafrikanska kusten, omkring Kartago. När kriget var slut utplånades staden helt.

Av dessa tre drabbningar har det andra kriget blivit särskilt väl ihågkommet, till stor del tack vare de målande beskrivningarnaav den romerske historikern Livius.

Livius berättar om den kartagiske generalen Hannibal Barkas, en skoningslös general och en storslagen taktiker som nästan bragte Rom om intet.

Detta är en nyöversättning av den romerske historikern Livius skildring av Kartagos och Roms hårda kamp om världsherraväldet, gjord av Karin Westin Tikkanen som också skrivit inledning och kommentarer.

 

Antal recensioner: 0
Snittbetyg: 0