KATEGORIER
Barn/Ungdom
Biografier
Deckare
Djur/Natur
Filosofi/Religion
Handböcker
Historia
Hobby
Humaniora
Humor
Hälsa
Inredning/Design
Konst
Kulturhistoria
Litteraturvetenskap
Ljudböcker
Lyrik
Mat/Dryck
Memoarer
Naturvetenskap
Psykologi/Pedagogik
Referensverk
Resor
Samhälle
Serier
Skönlitteratur
Språk
Språkkurser
Trädgård
Vid köp av något annat ur tidn
Vid kör av huvudbok
Övrigt
FILM & MUSIK
DVD-film
Musik
Art nr 100743
Ill i sv/v o färg.
Danskt band,
147 sidor,
Appell
Medlemspris 249 kr

Vår första modeikon

Augusta Lundin var en pionjär som öppnade sitt modehus vid Brunkebergstorg på 1870-talet. Här läser vi den spännande historien om en relativt okänd svensk kvinna som blev en framgångsrik affärsidkare. 

Augusta Lundin har en särskild plats i svensk modehistoria, inte bara för sin stilsäkerhet utan också för att hon var så osedvanligt skicklig i sömnadsarbete. Upplärd av sin far fick hon lära sig yrket från grunden redan som ung.

Augusta Lundin tog inte fram egna modeller, men lyckades ändå diktera modet med hjälp av sin fingertoppskänsla för vad som låg i tiden. I sin sömnadsateljé skapade hon ett ypperligt hantverk där varje liten detalj räknades och var dessutom chef för ett stort antal kvinnor.

Här läser vi om hennes verk och gärning i en rikt illustrerad bok med historiska bilder och nytagna fotografier av Ewa-Marie Rundquist.

Boken ges ut i samband med att utställningen Augusta Lundin – Sveriges första modehus öppnar på Thielska Galleriet i Stockholm. Den kommer sedan att visas på Malmö Museer och Göteborgs stadsmuseum.

Antal recensioner: 0
Snittbetyg: 0