KATEGORIER
Barn/Ungdom
Biografier
Deckare
Djur/Natur
Filosofi/Religion
Handböcker
Historia
Hobby
Humaniora
Humor
Hälsa
Inredning/Design
Konst
Kulturhistoria
Litteraturvetenskap
Ljudböcker
Lyrik
Mat/Dryck
Memoarer
Naturvetenskap
Psykologi/Pedagogik
Referensverk
Resor
Samhälle
Serier
Skönlitteratur
Språk
Språkkurser
Trädgård
Vid köp av något annat ur tidn
Vid kör av huvudbok
Övrigt
FILM & MUSIK
DVD-film
Musik
Art nr 100016
Inbunden,
350 sidor,
A Bonnier
Medlemspris 219 kr

SLUTSÅLD

 Huvudbry för Barbarotti

”Jag borde inte leva. Det är många som tycker så, och jag förstår dem.”

Det är en dramatisk upptakt i Håkan Nessers nya roman med den poetiska titeln Den sorgsne busschauffören från Alster. Dramatisk och sorgsen är också vad berättelsen är. Men på Nessers vis, med mycket värme, humor och kloka tankar om livet. Detta är ny njutningsfull läsning för alla Nesser-fans.

Citatet ovan är ur före detta akademikern och busschauffören Albin Runges anteckningar från 2012–13.Han är hotad till livet genom flera anonyma brev och telefonsamtal. Runge inser logiken i att någon (snarare flera) skulle vilja se honom död.

Det han inte begriper är varför de inte får det gjort. Sluta hota och skrid till handling, tänker Runge. De alltmer bisarra hoten gör att polisen kopplas in.

Ett par år senare, på hösten 2018, tillbringar kommissarierna Gunnar Barbarotti och Eva Backman en tid i Rute socken på norra Gotland.

Fallet med Albin Runge, som engagerade dem båda, är ett avslutat kapitel. Men plötsligt får detoväntat ny aktualitet när de båda ser något som det är omöjligt att bortse ifrån.

Barbarotti märker att det är något som skaver i honom, något i hans spanarhjärna gnager. Det är någonting i den fem år gamla utredningen som är käpprätt åt skogen. Det är något med Albin Runge som inte stämmer ...

Berättelsen om den egendomlige busschauffören från Alster är den sjätte (eller möjligen sjunde) boken om kriminalpolisen Gunnar Barbarotti, inte mindre egendomlig han.

Antal recensioner: 0
Snittbetyg: 0