KATEGORIER
Astronomi
Barn/Ungdom
Biografier
Deckare
Djur/Natur
Filosofi/Religion
Handböcker
Historia
Hobby
Humaniora
Humor
Hälsa
Inredning/Design
Konst
Kulturhistoria
Litteraturhistoria
Litteraturvetenskap
Ljudböcker
Lyrik
Mat/Dryck
Memoarer
Naturvetenskap
Populärvetenskap
Psykologi/Pedagogik
Referensverk
Religon
Resor
Samhälle
Serier
Skönlitteratur
Språk
Språkkurser
Trädgård
Vid köp av något annat ur tidn
Vid kör av huvudbok
Övrigt
FILM & MUSIK
DVD-film
Musik

Böckernas Klubb - mer än en vanlig bokklubb


"Ny bokklubb satsar på kvalitetslitteratur" kunde man läsa i Svenska Dagbladet den 30 januari 1988. Fem av bokbranschens starka kvinnor hade helt enkelt tröttnat på den stora utgivningen av bestsellerlitteratur som dominerade försäljningslistorna. Idén var att man skulle erbjuda medlemmarna en guidning i det stora utbudet med böcker som utkommer varje år. Att rekommendera de bästa böckerna inom alla genres till intresserade och medvetna läsare. Tanken var också att ha böcker från alla förlag - även de små och udda – böcker som annars hade svårt att nå ut till en bredare publik.

Det var många som spådde bokklubbens undergång. "Ni kan aldrig lyckas med en bokklubb med en sådan strikt kvalitetsprofil och som bara lockar med böcker som snabbhetspremier istället för parfymer och väskor!". Men behovet av kvalitetslitteratur var till vår stora glädje stark - och genom åren har Böckernas Klubb blivit en faktor att räkna med i den svenska bokvärlden!

Vår ambition är att ur den enorma bokutgivningen (det kommer ca 4 000 nya böcker, exklusive läromedel och barn- och ungdomsböcker, på svenska varje år) vaska fram de mest intressanta och berikande titlarna för bokläsare som ställer lite högre krav. Våra redaktörer väljer böcker med omsorg. Vi erbjuder våra medlemmar mellan 450-500 nya titlar varje år. Varje titel presenteras noggrant och utförligt i vår medlemstidning som utkommer med 14 nr per år. Hos oss hittar du romaner, lyrik, deckare, biografier, praktiska handböcker, kokböcker, referensverk samt böcker om historia, språk, psykologi, filosofi och livsåskådning. Böckerna kan du som medlem alltid köpa till förmånliga priser.

Vi vet att våra medlemmar har ett brinnande intresse för böcker, men också för andra former av kultur. Därför får du som medlem även erbjudanden på noggrant utvalda dvd-filmer som håller samma höga kvalitet som de böcker vi presenterar, samt inbjudningar till författarträffar, teater- och dansföreställningar runt om i landet.

Böckernas Klubb väljer böcker från alla förlag. Bokklubben ägs av Norstedts Förlagsgrupp.